مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی | اشعه UV قاتل محصولات چوبی

مضرات نور خوشید برای وسایل چوبی را شوخی نگیرید!
طراحی چیدمان آیتمهای چوبی در دکوراسیون یک فرایند مهم و البته پیچیده است. در قدم اول بسیاری از ما دکوریجات و مصنوعات چوبی را در مرکز کانونی و معمولا در بخشهای نورگیر فضا قرار میدهیم. بااینحال به دلیل ساختار چوب و شدت اشعه خورشید، تماس طولانیمدت این آیتمها با اشعه UV، ضمن کاهش طول عمر آنها، هزینههای جانبی فراوانی را نیز برای خرید محصولات جدید به شما تحمیل میکند. برای این که بتوانیم از ترندترین وسایل چوبی بدون آسیب دیدن در فضاهای مختلف داخلی و خارجی استفاده کنیم، در ابتدا باید با مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی آشنایی کاملی داشته باشیم.
نور خورشید؛ زالوی پنهان وسایل چوبی
تمام وسایل چوبی از مبلمان و آیتمهای دکوراتیو بزرگ گرفته تا پارکت و ترموودهای نما به محافظت نیاز دارند. این موضوع در فصل تابستان مهمتر است؛ زیرا تماس مستقیم وسایل چوبی با اشعه UV آسیبهای متعددی را به این وسایل وارد میکند.
از سوی دیگر مصنوجات و محصولات چوبی که در طراحی فضای داخلی به کار میروند، باید بیشتر مورد توجه باشند. با وجود این که شیشه پنجرهها تا ۷۰ درصد از تاثیرات مضر اشعه خورشید را دفع میکند، عدم توجه به مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی در بلندمدت، زیبایی این آیتمها را کاهش میدهد و هارمونی رنگی این محصولات و زیباییشناسی موجود بین المانهای مختلف دکوراتیو را از بین میبرد. در ادامه به مهمترین آسیبهای نور خورشید برای وسایل چوبی میپردازیم.
خشکی چوب؛ اولین آسیب وسایل چوبی از تماس با نور خورشید
طبق یک قاعده نانوشته و البته اشتباه، بسیاری از ما برای چیدمان منزل یا فضای اداری خود مبلمان، ساعت دیواری چوبی، پارتیشنها یا سایر آیتمهای چوبی را در کنار نور خوشید یا منابع حرارتی مانند شوفاژ و شومینه قرار میدهیم. این اقدام باعث خشک شدن و گرمای بیشازحد چوب میشود. خشک شدن محصولات چوبی احتمال شکنندگی آنها را افزایش داده و طول عمر وسایل شما را کاهش میدهد.
مهمترین راهکارها برای جلوگیری از خشک شدن چوب ناشی از نور خورشید عبارتاند از:
- استفاده از دستگاه رطوبتساز برای کنترل وضعیت دمایی
- دور نگهداشتن وسایل چوبی از نور خورشید و منابع حرارتی
- بهکارگیری سنباده ۱۸۰ یا ۲۴۰ برای از بین بردن خشکی چوب
رشد قارچ و حشرات در منافذ وسایل چوبی
محصولات چوبی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند، بهشت حشرات و قارچها و کپکها هستند. گرما محیط مناسبی را برای تولیدمثل و ماندگاری این موجودات به وجود میآورد. بنابراین اگر با موریانهها، قارچها یا سایر حشرات در وسایل چوبی خود روبهرو شدید، در اولین فرصت آنها را از تماس مستقیم با نور خورشید دور نگه دارید.
نور خوشید رنگ وسایل چوبی را تغییر میدهد
یکی از مهمترین مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی تغییر رنگ آنها است. رنگ بهعنوان عاملی مهم در ایجاد هارمونی بین المانهای مختلف دکوراتیو، در زیباییشناسی و تمرکز بخشیدن به بخش خاصی از دکوراسیون نقش مهمی دارد.
بااینحال نور خورشید با برخورداری از اشعه UV، به منافذ چوب نفوذ کرده و بهمرورزمان رنگ آن را تغییر میدهد. در چنین شرایطی استفاده از رنگهای پوششی مانند روغن جلا، کیلر سیلر، شاپان یا اسپریهای مخصوص چوب، باعث افزایش مقاومت وسایل چوبی در برابر مضرات نور خورشید میشود.
ترک خوردن؛ نشانهای ظاهری مهم از تماس وسایل چوبی با نور خورشید
باقیماندن طولانیمدت وسایل چوبی در معرض تابش مستقیم نور خورشید، به عمق بافت ظاهری چوب نفوذ میکند و بهمرورزمان باعث ترکخوردگی میشود. ترک خوردن ضمن کاهش زیبایی این محصولات، ساختار چوب را نیز تضعیف میکند و طول عمر آیتمهای چوبی را نیز کاهش میدهد. در چنین شرایطی استفاده از بتونه یا خمیر درزگیر مانع از شکستن چوب میشود.
مراحل بتونه کاری را میتوان بهصورت زیر عنوان کرد:
- پرکردن شکاف یا ترک ایجاد شده با بتونه
- سنبادهکاری محل بتونه شده
- استفاده از رنگ مشابه چوب بعد از خشک شدن کامل بتونه و سنبادهکاری
کاهش کیفیت چوب
اگر مبلمان، صندلیها، نیمکتها و آیتمهای چوبی خود را در فضای باز مثل ویلاها، باغ یا بالکنهای خود قرار داده باشید، حتما با این موضوع روبهرو شدهاید که کیفیت کمتری نسبت به آیتمهای چوبی دکوراتیو در فضاهای باز دارند. در واقع یکی از مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی کاهش کیفیت چوب است.
اشعه UV با عبور از سطح ظاهری چوب و نفوذ به عمق سلولهای آن، کیفیت مطلوب آن را کاهش میدهد. به عبارت بهتر نور خورشید رطوبت موجود در چوب را تبخیر کرده و با ایجاد انقباض در چوب، کیفیت مطلوب محصولات و آیتمهای دکوراتیو چوبی را به حداقل میرساند.
راهکارهایی برای کاهش تاثیرات نور خورشید برای وسایل چوبی
شناخت مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی تمام راهی نیست که باید برای حفظ کردن این محصولات در نظر داشته باشید. استفاده از راهکارهای ساده و کاربردی در این زمینه، محصولات شما را در برابر آسیبهای احتمالی نور خورشید ایمن میکنند.
مهمترین راهکارها برای جلوگیری از مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی عبارتاند از:
- استفاده از برچسبهای مقاوم پنجره در برابر حرارت: این برچسبها با فیلتر کردن اشعه مضر خورشید، انعکاس مناسبی دارند و ظاهر پنجره را نیز زیباتر میکنند
- نصب پردههای ضخیم: استفاده از پردههای ضخیم مانع از هدررفت انرژی میشود. البته باید پرده را بر اساس سبک دکوراسیون و در هارمونی با سایر المانهای دکوراتیو انتخاب کنید
- استفاده از لاک الکل: لاک الکل خاصیتی دارد که به سرعت خشک میشود و لایهای سخت را بر روی چوب به وجود میآورد. البته این ماده بر روی چوبهای بافت درشت مانند بلوط و چوبهایی مانند سدر تاثیری ندارد
- تغییر جایگاه وسایل چوبی: یکی از مهمترین راهکارها برای جلوگیری از مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی دور کردن آنها از تماس با نور خورشید است. برای این کار سعی کنید میز را در فاصله دوریتری از پنجره قرار دهید
- پولیش و سیلر: بهکارگیری پوششهای محافظ چوب مانند پولیش، سیلر و اسپریهای مخصوص رنگ چوب برای در امان ماندن وسایل چوبی در برابر مضرات نور خورشید بسیار مفید است
برای افزایش طول عمر وسایل چوبی محصولات باکیفیت را خریداری کنید
در کنار توجه به مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی و بهکارگیری راهکارهای کاربردی برای جلوگیری از آنها، خرید محصولات چوبی باکیفیتی که از چوبهای گرید بالا تولید شدهاند، اهمیت بسیار بالایی دارد. این چوبها ضمن زیبایی ظاهری، از طول عمر بیشتری برخوردار هستند.
فروشگاه اینترنتی آدیوار با عرضه باکیفیتترین آیتمهای چوبی دکواتیو، خیال شما را از بابت خرید محصولات مقرونبهصرفه و مرغوب راحت میکند. ما با تضمین کیفیت محصولات و ارائه قیمتهای رقابتی، طیف متنوعی از نیازهای شما برای کاهش مضرات نور خورشید برای وسایل چوبی پاسخ میدهیم. شما میتوانید برای مشاهده محصولات آدیوار، به بخش “دستهبندی محصولات” سایت ما سری بزنید.
سوالات متداول
چه مدت طول میکشد تا اثرات نور خورشید بر محصولات چوبی مشخص شود؟
این موضوع به عوامل مختلفی مانند شدت نور، نوع چوب، شرایط آبوهوایی و رطوبت بستگی دارد. بااینحال این فرایند از چند ماه تا چند سال متغیر است.
کدام چوب ها زودتر در برابر نور خورشید آسیب میبینند؟
چوبهایی با رنگهای روشنتر معمولا نسبت به مضرات نور خورشید آسیبپذیرتر هستند. از جمله این چوبها میتوان به گیلاس و افرا اشاره کرد.
آیا نور خورشید بر چوبهای فرآوری شده مثل ترموود تاثیرگذار است؟
این چوبها به دلیل فرایند حرارتی بالا و استفاده از پوششهای محافظ مقاومت بالاتری در برابر نور خورشید دارند. بااینحال بهتر است همچنان در برابر تابش مستقیم نور خورشید محافظت شوند.